nieuws

Ex-topman Alken-Maes veroordeeld voor bierfraude

Café

De voormalige topman van bierbrouwer Alken-Maes, Rudy De Hainaut, is door een Belgische rechter veroordeeld vanwege bierfraude. De Hainault is veroordeeld vanwege zijn aandeel in een grote zwartgeld affaire met bier bij bijna driehonderd cafés in en rond Mechelen.

Ex-topman Alken-Maes veroordeeld voor bierfraude

Dat meldt de Belgische website DeMorgen.be. De rechter legde De Hainaut een gevangenisstraf met uitstel en een geldeboete op. Ook werden twee medewerkers van De Hainault veroordeeld.

De fiscale fraude draaide om twee grote drankencentrales die ondergebracht waren bij Horeca Service Mechelen. Het ging hierbij om de verkoop van bier met zwart geld aan bijna driehonderd horeca-uitbaters in het Mechelse, zo schrijft De Morgen. In sommige gevallen werd meer dan de helft van het bier niet gefactureerd.

Reageer op dit artikel