nieuws

Gast kiest nieuw speciaalbier Hertog Jan

Café

Horecagasten mogen zelf kiezen welk speciaalbier van Hertog Jan in oktober van dit jaar wordt uitgegeven. Vanaf nu kunnen gasten bij diverse cafés twee bieren proeven. Het bier met de meeste waardering wordt het nieuwe speciaalbier van Hertog Jan.

Gast kiest nieuw speciaalbier Hertog Jan

Meesterbrouwer Gerard van den Broek heeft twee bieren gemaakt op basis van historische recepten. Bier X is donkerblond bitter bier. Bier Y is gebrouwen met volle mouten die een bitterzoete smaak afgeven.

Van den Broek reist zelf af naar diverse proefavonden in het land om de proeverij te begeleiden. Proeven kan bij cafés die zijn aangesloten bij de Vriendenkring Hertog Jan. Waar deze zitten, staat op een speciale website.

Proef app

Om het proeven makkelijker te maken is een speciale app gemaakt voor iPhone en Android. Hiermee kun je makkelijk proeflocaties vinden, stemmen, proefnotities maken en informatie vinden over de twee bieren.

Voor café-eigenaren die meedoen aan de proeverij is er een gratis Ipad app beschikbaar waarmee gasten hun stem uit kunnen brengen.

Reageer op dit artikel