nieuws

PVV roept om Haagse nachtburgemeester

Café

De fractie van de Partij voor de Vrijheid (PVV) in de Haagse gemeenteraad wil dat Den Haag een officiële nachtburgemeester krijgt. Raadslid Richard de Mos gaat hier donderdag een motie over indienen tijdens de raadsvergadering, zo meldde hij maandag.

PVV roept om Haagse nachtburgemeester

De Haagse nachtburgemeester moet voor de gemeente initiatieven gaan ontplooien om het Haagse uitgaansleven drastisch te verbeteren, aldus De Mos.

‘Onze stad heeft nauwelijks wat te bieden qua nachtleven’, vindt hij. Bovendien kan het ondernemersklimaat voor horeca en disco aantrekkelijker.’

Concurrentie?

Den Haag heeft al wel een onofficiele ‘nachburgemeester’ in de persoon van Rene Bom, die noemt het idee via Twitter ‘origineel’. Bom is een Haagse presentator, barman en muziekliefhebber. Daarnaats wordt ook Jules Deelder genoemd als de nachburgemeester van de Hofstad.

Reageer op dit artikel