nieuws

Serveersters verven haar blond voor meeste fooi

Café

Blonde serveersters krijgen van uw gasten op het terras meer fooi dan brunettes. Dat heeft een universiteit in Philadelphia onderzocht. Negen brunettes werkten afwisselend met hun eigen haarkleur op het terras en met blonde – geverfde – lokken. De blondies werden het rijkst bedeeld.

Serveersters verven haar blond voor meeste fooi

De 27-jarige student Melissa Galm heeft zelf een bijbaan als serveerster in de horeca en was benieuwd of het stereotype beeld van ‘het populaire blondje’ ook van invloed is op de hoogte van de fooi.

Ze heeft negen vrouwelijke horecacollega’s gevraagd om twee maanden deel te nemen aan een experiment om te onderzoeken of het cliché echt waar is.

Twee van de serveersters begonnen aan het onderzoek met blond haar. De rest had bruin haar. Na een maand verfden de brunettes hun haar blond en werden de blondines door de kapper omgetoverd tot brunettes.

En wat blijkt: de blonde dames krijgen in praktijk tot acht procent meer fooi dan brunettes. Zelfs dames met donkere uitgroei kregen meer fooi! Dus, werk je in de horeca en zit je wachten op meer fooi: verf je haar blond!

Melissa Galm studeert aan de Holy Family University in Philadelphia.

Reageer op dit artikel