nieuws

Sjoerd Kooistra’s eigendommen geveild

Café

De persoonlijke eigendommen van de overleden horecagigant Sjoerd Kooistra worden via internet geveild. Het gaat de inboedel van zijn woningen in Groningen, Ubbergen en Amsterdam.

Sjoerd Kooistra’s eigendommen geveild

Onder de hamer komen onder meer vijftig olieverfschilderijen en diverse antieke kasten.

Vanaf dinsdag kunnen belangstellenden op de veilingsite TroostwijkAuctions.com bieden. De veiling van kunstwerken duurt tot en met 13 december; op meubels en overige inboedel kan tot en met 14 december worden geboden.

Kooistra pleegde in juni van dit jaar zelfmoord na een langdurig conflict met bierbrouwer Heineken. Zijn bedrijf Planassia werd in september door de rechtbank in Amsterdam failliet verklaard. De schuldenlast werd begroot op 150 miljoen euro.

Reageer op dit artikel