nieuws

Belgische horeca kwaad over weerbericht

Café

Belgische horeca-ondernemers pleiten voor een eigen weerbericht voor de Kust van het land. Dat schrijft De Standaard.

Gisteren schreef Misset Horeca over een soortgelijk pleidooi voor het Nederlandse Waddengebied.

Zon op zondag

Ondanks dat de Belgische meteorologen voor afgelopen weekeinde slecht weer voorspelden, scheen zondag aan de kust de zon wel degelijk. ‘Hoteluitbaters vertellen dat ze tot twintig procent annuleringen binnenkregen op het moment dat het slechte weekendweerbericht de wereld is ingestuurd’, citeert de krant Bart Boelens, voorzitter van Horeca Middenkust.

Herfst- of winterweer

‘Er was herfstweer voorspeld, als het al geen winterweer was. Maar tegen elf uur was de hemel opgeklaard en in de namiddag trokken de mensen al naar het strand’, bast Boelens.

Inkomstenderving

Ook verschillende hoteliers en restauranthouders worden aangehaald. Wat in ieder geval duidelijk is, is dat de ontevredenheid overheerst. Geert Hoorens van Westtoer wil een poging wagen als gevraagd wordt naar inkomstenderving. Hij komt op ongeveer 1,5 miljoen minder inkomsten per dag uit voor het hele kustgebied.

Website

Het idee wordt geopperd om meer ruchtbaarheid aan een kustweerbericht op de website www.kustweerbericht.be te geven. ‘Dat bericht is afkomstig van de Maritieme Dienstverlening en Kust.’

Reageer op dit artikel