nieuws

Casper Reinders heropent Kooistra’s April: Ludwig II

Café

Casper Reinders heropent wijlen Sjoerd Kooistra’s April op donderdag 21 juli. Het homocafé dat voorheen eigendom was van de horecatycoon, gaat vanaf die dag verder onder de naam Ludwig II. Op dezelfde datum openen ook Havana en ARC hun deuren weer. Daarmee is de homohoreca in Amsterdam weer bijna terug op het oude niveau.

Casper Reinders heropent Kooistra’s April: Ludwig II

De eigenaar van Jimmy Woo en Bo Cinq wilde proberen ‘April’ in juli te openen, zoals we al meldden. Dat gebeurt dus, onder een nieuwe naam. Op de bewuste donderdag gaat Havana weer voor het grote publiek open. Ludwig II en Eve – de nieuwe naam van Arc – houden dan een besloten feest voor genodigden. Een dag later zijn deze twee zaken ook weer voor iedereen toegankelijk.

Coen en Sander’s Homo 100

Om dit alles te vieren, vindt op 21 juli een groot feest plaats, meldt Reguliers.net. Die dag zullen de BNN dj’s Coen Swijnenberg en Sander Lantinga de straat roze kleuren met hun speciale Homo 100-mix, bekend van 3FM.

Reguliersdwarsstraat

‘Sander en ik vinden het fantastisch dat de Reguliersdwarsstraat wordt heropend en voor homo’s en hetero’s weer dé Amsterdamse uitgaansgelegenheid is’, aldus Coen Swijnenberg op Reguliers.net. Sander Lantinga: ‘Dat er maar veel hits uit onze Homo 100 door de Reguliersdwars mogen klinken.’

Amsterdam Gay Pride

Met de heropening van de drie etablissementen komt het totaal aantal homogelegenheden op dit deel van de Reguliersdwarsstraat op zeven. Eerder opende, naast de al bestaande Taboo, Downtown, Soho en de oriëntaalse gaybar Sultana Bar. Tijdens de Amsterdam Gay Pride (anderhalve week na de opening van het nieuwe trio) zal de straat weer het hart van gay Amsterdam zijn.

Reageer op dit artikel