nieuws

OLM-directeur Mark Schneider: ‘Heineken is god

Café

Directeur Mark Schneider van Olm slaat in de media hard terug in de richting van Heineken. ‘De beschuldigingen zijn onzin, maar Heineken is god, zij kunnen alles roepen.

OLM-directeur Mark Schneider: ‘Heineken is god

Dat zegt Schneider in het Algemeen Dagblad. Heineken opende deze week de aanval op Olm, dat volgens de grootste brouwer van Nederland illegaal Heineken-fusten en -tanks bij kroegen vult met goedkoper bier. Eerder lagen beide bedrijven ook al overhoop over het gebruik van een ster in het logo. Dit leidde ertoe dat Olm het logo aanpaste.

De beschuldigingen van Heineken missen volgens Schneider iedere grond. Hij stelt dat de brouwer probeert de kleine concurrent kapot te maken. ‘Omdat al hun vertegenwoordigers door het hele land steeds maar moeten uitleggen waarom dat bier van Olm goedkoper is’, sneert Schneider. ‘Daar kunnen ze niet tegen. Nu laten ze beslag leggen op alles hier, Heineken is god. Dat bedrijf kan blijkbaar doen wat het wil.’

Schadeclaims

Directeur Horeca Wouter Fijnaut van Heineken spreekt echter over een ‘héél grote fraude’, waar het bedrijf wel tegen moest optreden. ‘Ook klanten van Olm werken eraan mee. Uit monsters die we hebben genomen, bleek dat op meerdere plekken Olm-bier werd geschonken waar het als Heineken werd verkocht, uit een Heineken-tap, in een Heineken-glas’, aldus Fijnaut.

Café-uitbaters die het bier van de prijsvechter verkopen terwijl ze een exclusief contract hebben met Heineken, kunnen forse schadeclaims tegemoetzien. Dat meldt De Telegraaf, die verwijst naar de dagvaarding die als basis dient voor het kort geding van Heineken tegen Olm, 4 augustus voor de Amsterdamse rechtbank. In die dagvaarding beschuldigt de marktleider uitbaters van zijn eigen kroegen ‘van fraude door bier van de concurrent te verkopen als Heineken- of Amstel-pils’.

‘Deze exploitanten komen hun verplichtingen niet na’, aldus Heineken, ‘en ze maken inbreuk op het merkenrecht als ze Olm tappen, omdat op de tapkranen, glazen, bierviltjes en uithangborden immers de naam Heineken of Amstel staat.’

Reageer op dit artikel