nieuws

Strandtent Woodstock69 wil geluidswal

Café

Strandtent Woodstock69 in Bloemendaal aan Zee overweegt een geluidswal om de zaak te zetten, om zo een uit de hand gelopen discussie over geluidsoverlast te beëindigen. Volgens de nieuwe burgemeester Ruud Nederveen komen er veel klachten binnen over geluidsoverlast.

Strandtent Woodstock69 wil geluidswal

Aanleiding voor het probleem is het beleid van de vorige burgemeester. Die vond dat de geluidsboxen in strandtenten hoger moesten worden opgehangen, om zo gehoorschade van gasten te voorkomen.

Door de hoger hangende speakers hebben omwonenden meer last van het geluid, zo redeneert de nieuwe burgemeester. En daardoor moet de volumeknop omlaag. Strandtenten zijn hier minder blij mee. Ze wijzen op een onderzoek dat de branding van de zee meer decibellen produceert dan de horecanorm van 65.

Burgemeester Nederveen houdt voet bij stuk. ‘We krijgen steeds meer klachten en we vinden het verstandig de regels te handhaven. Deze gemeente is niet van de afdeling gedogen’, aldus Nederveen (VVD) in De Telegraaf.

Reageer op dit artikel