nieuws

Coffee Star wil naar 1 miljoen omzet

Café

Koffieketen Coffee Star is vol ambitie. Eigenaren Jan Willem Keus en Rob Goemans willen in 2012 uitkomen op een omzet van 1 miljoen euro en in 2016 dertig zaken hebben in scholen, ziekenhuizen en bibliotheken en vijftien zelfstandige winkels.

Coffee Star wil naar 1 miljoen omzet

Dat meldt Keus in een interview in het Financieele Dagblad. Coffee Star heeft op dit moment negen vestigingen in eigen beheer. Zeven daarvan zijn gevestigd in bibliotheken. Eén huisvest in de Cultuurfabriek van Veenendaal en in Leiden draait een zelfstandige zaak.

Voor een cappuccino betaalt de gast 2,10 euro en voor thee 1,80 euro. In de vestiging in Leiden liggen de prijze 10 cent hoger. Broodjes en taart behoren in alle filialen ook tot het assortiment. In bibliotheken betaalt Keus alleen een onkostenvergoeding voor water en elektra.

Keus startte in 2006 in de bibliotheek in Leiden met een startkapitaal van 20.000 euro. Eind dat jaar kwam de omzet uit op 110.000 euro, in 2007 groeide dat naar 360.000 en nu ligt dat om 750.000 euro. Goemans stapte in 2010 in.

In 2012 moet de omzet de 1 miljoen euro halen. ‘Dat jaar gaan we evalueren’, aldus Keus. ‘Misschien verkopen wij het dan wel.’

Reageer op dit artikel