nieuws

Olm vraagt faillissement aan

Café

Bierbrouwer Olm heeft faillissement aangevraagd. De brouwer zegt geen middelen meer te hebben om leveranciers en medewerkers te betalen. Volgens Olm-directeur Mark Schneider komt dit door de beslaglegging van Heineken.

Olm vraagt faillissement aan

In De Telegraaf laat Schneider weten dat hij verwacht dat de rechtbank van Lelystad vandaag nog uitspraak doet de faillissmentsaanvraag.

‘Sinds Heineken beslag legde op enkele tonnen aan tegoeden, heb ik geen middelen meer om leveranciers en zeven werknemers te betalen. Omdat na alle onrust ook mijn afnemers al weken niet over de brug komen, is het na acht jaar hard buffelen over en sluiten’, aldus Schneider in de ochtendkrant.

In juli werd Olm door Heineken voor de rechter gesleept omdat het Olm-bier in Heineken-kroegen zou laten schenken. De rechter gaf Heineken gelijk, waarna Heineken beslag legde op enkele tonnen van Olm. Dit als voorschot op een schadeclaim van drie miljoen euro.

Heineken-woordvoerder Hans-Sjouke Koopal zegt het naderende faillissement van Olm te betreuren. ‘Het was ons niet te doen om de ondergang van Olm, we wilden alleen een situatie beëindigen waarbij de consument in onze ogen werd opgelicht’.

Reageer op dit artikel