nieuws

Tom van Beurden wint Master Bartender 2011

Café

Tom van Beurden van café-restaurant Hesp in Amsterdam is de winnaar van de allereerste Nederlandse finale van de Pilsner Urquell Master Bartender. Hij mag zichzelf Master Bartender 2011 noemen. De bierwedstrijd vond maandag plaats bij Librije’s Zusje in Zwolle.

Tom van Beurden wint Master Bartender 2011

Tweede in de strijd werd Youssef el Banjnouni van Nel in Amsterdam. Maarten Benjamins van De Eerste Aanleg in Heemstede eindigde als derde. Er waren in totaal negentien deelnemers.

De jury bestond uit de bierkenners Hans Glandorf, Sander van Werkhoven en afgevaardigden van Grolsch en Pilsner Urquell.

De drie winnaars mogen alle drie mee naar de internationale finale in Praag op woensdag 5 oktober. De International Master Bartender is één van de grootste competities op biergebied. De uiteindelijke winnaar krijgt 10.000 euro en een stage van twee maanden bij een tophoreca-etablissement in het buitenland.

Reageer op dit artikel