nieuws

Koninginnedagfeest moet kunnen doorgaan

Café

De gemeente Amsterdam kan het jaarlijkse Radio 538 Koninginnedagfeest niet zomaar verbieden. Dat zegt advocaat Bram Moszkowicz tegen RTL Nieuws.

Koninginnedagfeest moet kunnen doorgaan

De advocaat meent dat de gemeente de vergunning voor het feest al jaren verstrekt aan de hand van de plaatselijke verordening. Hij vertelt de omroep dat het evenement nooit de oorzaak is geweest van ongeregeldheden in de stad.

Dat dit wel gebeurde na de huldiging van het kampioenschap van voetbalclub Ajax, kan niet worden afgewenteld op Radio 538, zo meent Moskowicz.

Ruud de Wild, dj bij Radio 538, is in gesprek met Moskowicz, die vindt dat er geen goede reden is om de vergunning nu te onthouden. De advocaat acht een rechtszaak tegen de beslissing van burgemeester Van der Laan kansrijk.

Reageer op dit artikel