Briefgeld mag in gokkast horeca

Briefgeld mag in gokkast horeca

In kansspelautomaten in de horeca of in speelhallen is over een maand briefgeld te gebruiken. Nu is alleen betaling met muntgeld toegestaan. Ook wordt het mogelijk om in speelhallen met betaalkaarten te spelen. Tot nu toe kan dat alleen bij Holland Casino.

Het kabinet besloot vrijdag tot aanpassing van de regels voor speelautomaten om de branche tegemoet te komen, die het moeilijk heeft door een belastingverhoging en de economische crisis.

Hogere prijs

Zo maakt het kabinet ruimte voor nieuwe kansspelautomaten met een hoger speltempo, hogere maximumprijzen en een hoger uitkeringspercentage.

Premier Mark Rutte sprak vrijdag na afloop van de ministerraad tegen dat het kabinet een gokker de vrije hand geeft. ‘Maar dit is wel het kabinet van de eigen verantwoordelijkheid.’ Volgens hem zullen er in overleg met de branche voorschriften komen die gokverslaving moeten tegengaan en de consument moeten beschermen.

In Nederland zijn 15.700 horecabedrijven met speelautomaten.

Bekijk deze collectie

Wetgeving

In deze collectie alles over wetten en regels waar de horeca mee te maken heeft. Van de recente wijzigingen in de pensioenwet tot inzichten in de Bibob-regelgeving. Leer hoe je aan wet- en regelgeving voldoet en hoe je vergunningen aanvraagt.