David Crouwel heropent jazzcafé Dizzy

David Crouwel heropent jazzcafé Dizzy

David Crouwel, de voormalige zakenpartner van Herman den Blijker, gaat het failliete jazzcafé Dizzy in Rotterdam heropenen. Dizzy ging enkele maanden geleden failliet vanwege een conflict tussen de toenmalige uitbaters en bierbrouwer Heineken.

David Crouwel heeft nu een nieuwe deal met Heineken gesloten. Hij wil het jazzcafé in december heropenen. In de tussentijd wordt het interieur opgefrist en gezocht naar een goede personele bezetting voor bediening en keuken. Dizzy heeft zo’n honderd zitplaatsen en zal een combinatie worden van café en eetcafé.

Candy Dulfer

Als het aan Crouwel ligt, wordt het beroemde jazzcafé aan de 's-Gravendijkwal - waar ooit Chet Baker en Candy Dulfer optraden - in oude luister hersteld. De naam Dizzy blijft gehandhaafd en elke dinsdagavond zijn er jazzoptredens.

Goed eten

Crouwel wil veel aandacht geven aan het eten. ‘Een simpele keuken, maar wel goed’, zegt hij tegen een verslaggever van het Rotterdams Dagblad/AD. ‘Denk aan een lekker biefstukje, frieten, een paar vega-gerechten en barhappen. Voor weinig geld moet je hier kunnen eten.’

Bekijk deze collectie

Inrichting

Bij de inrichting van je horecazaak en je terras komt veel kijken. Je wilt dat de sfeer past bij het concept en je gasten aanspreekt. Er zijn veel aspecten waar je rekening mee moet houden. In deze collectie tips en inspiratie op het gebied van interieur en exterieur: van het interierontwerp tot meubilair en van routing tot sfeer.