nieuws

Meer carnavalvierders dit jaar

Café

Het aantal carnavalvierders in Nederland is toegenomen ten opzicht van vorig jaar. De toename is met name toe te schrijven aan een stijgende populariteit voor het feest boven de rivieren.

Meer carnavalvierders dit jaar

Dit jaar is het aantal carnavalvierders met 10 procent toegenomen. Vorig jaar vierden 12 procent van de Nederlanders carnaval, zo meldt Foodstep op basis van eigen onderzoek in opdracht van het Bedrijfschap Horeca & Cateirng.

Hoewel er meer mensen in het zuiden zeggen carnaval te vieren (34 procent dit jaar tegen 33 procent vorig jaar), is de stijging vooral te danken aan de rest van Nederland. Met name in het westen en in de drie grote steden is carnaval populairder.

De kerngroep van carnavalvierders zit in de leeftijdsgroep 25-35 jaar. Carnaval is onder vrouwen iets populairder dan bij mannen.

Reageer op dit artikel