nieuws

Natte Horeca ontstemd over uitspraken Van der Grinten

Café

Lodewijk van der Grinten duwt de natte horeca wederom in het verdomhoekje.’ Het bestuur van Natte Horeca Nederland (NHN) reageert in een ingezonden brief aan Misset Horeca met ‘stijgende verbazing’ op de uitspraken over het rookverbod die de KHN-directeur doet in een interview in dat vakblad.

Natte Horeca ontstemd over uitspraken Van der Grinten

In een interview in Misset Horeca noemt Lodewijk van de Grinten het rookverbod ‘het slechtst gemanagede dossier’. ‘Het rookverbod zag je aankomen, daar hadden we op moeten anticiperen’, aldus de directeur.

Van der Grinten noemt het een dossier waaraan geen enkele eer meer valt te behalen. ‘Als je dit wilt oplossen, moet je er een sanctie opzetten die echt doorpakt. Ook voor de roker. Als je mij vraagt: Van der Grinten, hoe gaan we dit oplossen, dan kan ik hem niet bedenken. Behalve door zwaar te handhaven.’

NHN spreekt in een ingezonden brief aan de redactie van Misset Horeca over een ‘bijna hilarische reactie op het dossier rookverbod’ door Van der Grinten. ‘Hij gaat op de stoel zitten van Clean Air Nederland in plaats van op zijn voorzittersstoel als vertegenwoordiger van de horeca.’

Volgens NAN is onduidelijk wie Van der Grinten verdedigt, maar hebben de rokers en rokerscafés het gedaan. ‘Dat KHN zelf zeer beperkt heeft onderhandeld en slecht geluisterd heeft naar haar caféleden, komt niet ter sprake. Maar dat hoeft ook niet, want dat weten de cafébazen allang’, aldus de organisatie.

NAN stelt dat de KHN-directeur ‘niet vanuit de ondernemer en zijn belangen heeft gedacht, maar als ‘autoritaire leider’ heeft geredeneerd’. ‘Dat bij benadering de helft van de cafés het rookbeleid eigenzinnig toepassen, is voor deze man geen hint. Handhaven is zijn missie… verder wil hij er niet over praten.’

‘Als branchevereniging voor met name de natte horeca die het roken juist positief benadert, zijn we dan ook zeer ontevreden over de geventileerde mening van Van der Grinten’, eindigt NAN het schrijven.

‘Hij laat de drankverstrekkende tak weer vallen in dit interview, terwijl je juist zou verwachten dat hij zich achter de sector schaart, die het zonder de hooggestemde plannen van Van der Grinten al moeilijk genoeg heeft.’

Reageer op dit artikel