nieuws

Nieuwe brouwerijdirecteur reageert fel op KHN-voorman

Café

Country Manager Ab InBev Manisha Thakker heeft fel gereageerd op uitlatingen van KHN-directeur Lodewijk van der Grinten. Die stelde onder meer dat bierbrouwers ondernemers uitknijpen als een citroen. Thakker vindt die uitspraak ‘niet te accepteren’.

Nieuwe brouwerijdirecteur reageert fel op KHN-voorman

Van der Grinten deed zijn uitspraken in een interview in Misset Horeca. In ongemeen felle bewoordingen neemt de voorman van Koninklijke Horeca Nederland afstand van de brouwers. Hij had het onder meer over ‘persverse financieringen’ en het ‘uitknijpen van ondernemers’.

Thakker reageert op haar beurt fel op deze uitlatingen, in de nieuwe editie van Misset Horeca die vrijdag verschijnt. De nieuwe brouwerijdirecteur zegt onder meer ‘officieel afstand te nemen’ van de door Van der Grinten gebezigde ‘termen’.

‘Ik accepteer het niet dat KHN termen rondslingert als ‘uitknijpen als een citroen’ of ‘wurgcontract’. Dat is een blamage voor alle mensen die bij ons in de brouwerij elke dag keihard hun best doen om heerlijk, kwaliteitsbier te brouwen en te verkopen’.

Op de uitspraak van Van der Grinten dat de ‘consument de hoofdprijs betaalt’ voor een biertje antwoordt Thakker onder meer. ‘Om thuis een dvd te bekijken betaal je ook minder dan voor de 3D-ervaring in de bioscoop. De finale consumentenprijs wordt nog altijd bepaald door de ondernemer.’

Reageer op dit artikel