nieuws

125-jarig Hesselink Koffie nu ‘Hofleverancier

Café

De burgemeester zelf was naar Hesselink Koffie in Winterswijk gekomen om officieel te onthullen wat eigenaar Gerrit Hesselink al langer wist, de koffiebrander uit de Achterhoek mag zich vanaf nu officieel Hofleverancier noemen.

125-jarig Hesselink Koffie nu ‘Hofleverancier

De bekendmaking vond plaats in aanwezigheid van een kleine honderd gasten. Het was de heugelijke aftrap van een feest om te vieren dat het 125 jaar geleden over-grootvader J. W. Hesselink was die in Winterswijk een winkeltje in ‘koloniale waren’ begon waaronder koffie en thee.

Met de vierde generatie nu aan het roer is Hesselink koffie uitgegroeid tot een landelijk opererende brander die zich vooral richt op de horeca. Recent werd een tweede ‘koffielijn’ in de markt gezet onder de naam Fingerprinted. Duurzaam geproduceerde koffie.

Tijdens de receptie, die plaatsvond in de hal waar normaal gesproken de koffiebonen worden gebrand en verpakt, liet Hesselink weten dat het predicaat Hofleverancier niet zomaar wordt verleend. Na de aanvraag volgt een uitgebreid antecedenten onderzoek dat moet uitwijzen of ondernemer en bedrijf wel ‘van onbesproken gedrag’ zijn.

Bij de onthulling van het bijbehorende wandbord merkte de burgemeester op trots te zijn een brander als Hesselink binnen de gemeente te hebben. Hesselink kon het niet nalaten te zeggen dat het de hoogste tijd werd dat er in het gemeentehuis voortaan ook de koffie van de plaatselijke brander geschonken wordt. ‘Daar zou je niet over beginnen’, mompelde de burgervader.

Reageer op dit artikel