nieuws

13.200 rookcontroles in half jaar

Café

De Voedsel en Waren Autoriteit (VWA) heeft tijdens de eerste zes maanden van het rookverbod in de horeca 13.200 bedrijven gecontroleerd. De rookcontroleurs schreven tweeduizend boetes uit.

13.200 rookcontroles in half jaar

Vanaf 1 oktober gebeurde de controles volgens de VWA gericht, waarbij met name horecagelegenheden werden bezocht waarvan het vermoeden bestond dat ze de regels bewust overtraden. In totaal namen de controleurs 2.500 maatregelen. Tweeduizend eigenaren ontvingen een boete of proces-verbaal.

De afgelopen week vonden grote gerichte acties plaats in Amsterdam, Maastricht en Groningen. In de hoofdstad werden 134 bedrijven bezocht, waarbij in 64 gevallen een maatregel werd genomen. In Maastricht kregen 22 van de 51 bezochte horecagelegenheden een boete.

De controleurs inspecteerden in de stad Groningen 50 bedrijven; 20 cafés bleken in overtreding en ontvingen een boete. Tegen één café in Groningen is afgelopen week voor de zesde maal een maatregel genomen. In Lichtenvoorde en Winterswijk voldeden alle veertien gecontroleerde bedrijven aan de regels.

Het totale overzicht van de controles van afgelopen week (met tussen haakjes het aantal boetes):

Regio Noordoost

Groningen (20), Doetinchem (2), Lichtenvoorde/Winterswijk (0), Enschede/Almelo/Eibergen/Haaksbergen (11), Harlingen (9), Bolsward (1), Apeldoorn (5), Ameland (4), Lelystad (3), Nijmegen (8), Arnhem (6).

Regio Noordwest

Amsterdam (61), Nieuwegein (4), Schagen (1).

Regio Zuid

Maastricht (22), Helmond/Asten/Someren ((6), Roermond (3), Breda (11).

Regio Zuidwest

Gouda (3), Pijnacker-Nootdorp (3), Alphen aan den Rijn (5), Rotterdam/ Capelle aan de IJssel/ Krimpen aan de IJssel/ Nieuwerkerk/ Krimpenerwaard/ Alblasserdam/ Ridderkerk/ Oud-Beijerland/Numansdorp (19).

Reageer op dit artikel