nieuws

40 cafébazen leveren sleutel in bij KHN

Café

Veertig uitbaters van kleine kroegen hebben dinsdagmiddag symbolisch hun cafésleutel ingeleverd bij Koninklijke Horeca Nederland (KHN) tijdens de horecabeurs in Maastricht. Dat heeft Wichard Taks, woordvoerder van het actiecomité Buigen of Barsten, laten weten.

40 cafébazen leveren sleutel in bij KHN

Het standpunt van het comité over het rookverbod loopt sinds de invoering ervan nog steeds niet in de pas met dat van de branchevereniging. Volgens Taks raken door het verbod drieduizend kroegbazen werkloos en doet KHN helemaal niets om dat te voorkomen.

Afgelopen maandag zei Lodewijk van der Grinten, directeur van KHN, bij de opening van de Horecava nog dat de horeca ‘met optimisme moet ondernemen en niet moet zeuren.’

Bovendien vond Van der Grinten volgens Taks dat er niet te veel energie moet worden gestoken in het aanvechten van het rookverbod.

En dat was voor het actiecomité de bekende druppel. ‘Wij blijven actievoeren voor een aanpassing van het rookverbod en dat verwachten we ook van onze branchevereniging’, aldus een mokkende woordvoerder. ‘Anders kunnen we de tent beter sluiten.’

Reageer op dit artikel