nieuws

60.000 euro monumentensubsidie voor Nijmeegse brouwerij

Café

De Commanderie van St. Jan in Nijmegen krijgt een monumentensubsidie van 60.000 euro. In het pand is bierbrouwerij De Hemel gevestigd. Eigenaar Herm Hegger wil er eind dit jaar een museum openen in de kelder.

60.000 euro monumentensubsidie voor Nijmeegse brouwerij

Dit meldt dagblad De Gelderlander, die Hegger aan het woord laat. Volgens Hegger, die ook eigenaar is van de Commanderie, is het de eerste keer dat zijn bedrijf van de rijksoverheid een momumentensubsidie krijgt. ‘Je doet mee aan een soort loterij en als je geluk hebt, dan val je in de prijzen.’

De subsidie is uitgesmeerd over zes jaar en wordt gebruikt voor een fikse opknapbeurt van het pand. In het rijksmonument is ook een aantal horeca- en culturele bedrijfjes gevestigd.

In de brouwerij vindt op dit moment een interne verbouwing plaats. De kelder wordt omgebouwd tot museum en die moet eind dit jaar openen. In het complex wil de eigenaar ook een mosterd- en azijnmuseum realiseren.

Hegger was in het verleden eigenaar van bierbrouwerij De Raaf in Heumen. Deze verkocht hij in 1999, nadat hij de Commanderie overnam van de gemeente.

Reageer op dit artikel