nieuws

‘AB InBev kijkt naar verkoop elf brouwerijen

Café

Anheuser-Busch InBev, ’s werelds grootste bierbrouwer, overweegt zijn activiteiten in Centraal-Europa van de hand te doen. Dat meldde de Franse krant Le Soir zaterdag.

‘AB InBev kijkt naar verkoop elf brouwerijen

Het zou gaan om elf brouwerijen die in totaal 15 miljoen hectoliter bier brouwen per jaar. De brouwerijen staan in Bulgarije, Roemenië, Hongarije, Kroatië, Tsjechië en Servië en Montenegro. Ze zouden als pakket in zijn geheel worden doorverkocht, aldus de krant.

Vorige maand verkocht Anheuser-Busch InBev een Zuid-Koreaanse dochter voor 1,8 miljard dollar aan een investeringmaatschappij. Het bedrijf wil geld ophalen om schulden af te lossen die zijn aangegaan door het Belgisch-Braziliaanse InBev bij de overnamen van het Amerikaanse Anheuser-Busch. Voor die transactie, die in november vorig jaar werd afgerond, werd 52 miljard dollar betaald.

Reageer op dit artikel