nieuws

Aboutaleb: ‘Weer hooligans uit cafés

Café

De Rotterdamse burgemeester Ahmed Aboutaleb wil Hooligans weghouden uit cafés en discotheken. Op deze manier kan hij excessief geweld tegengaan.

Aboutaleb: ‘Weer hooligans uit cafés

Volgens Aboutaleb bestaat er vanuit de horeca de behoefte om een selectie te maken bij de deur. ‘Zij willen bepaalde personen en groepen ook niet binnen hebben. We gaan kijken of wij hen daarbij kunnen helpen’, zo zegt hij in het AD van vandaag.

Aboutaleb geeft toe de randen van de wet op te zoeken, maar meent dat de hooligans het ‘er naar gemaakt hebben’ en stelt dat de maatregelen er zijn om erger te voorkomen. Deze maatregel is één van de vele sinds de strandrellen in Hoek van Holland. Recentelijk werd in Rotterdam ook een café vernield.

Naast het nieuwe plan van selectie aan de deur houdt de politie de verdachte jongeren goed in de gaten en licht ze werkgevers of ouders in. De burgemeester vindt niet dat hij te ver gaat met zijn maatregelen, ook al doet hij het niet graag. ‘We kunnen niet accepteren dat deze lieden anderen blootstellen aan extreem geweld en het veiligheidsgevoel van anderen aantasten.’

Reageer op dit artikel