nieuws

Acht discotheken open voor veilig uitgaan

Café

Acht discotheken in Friesland gaan op zaterdagavond 8 oktober voorlichting geven aan ouders, docenten, beleidsmakers en raadsleden. De uitgaansgelegenheden willen hun visie laten zien over bijvoorbeeld alcoholgebruik, veiligheid en zaken als overlast.

Acht discotheken open voor veilig uitgaan

Discotheken en clubs die meedoen zijn: The Dance Factory, TDF in Berlikum, Club Puur in Joure, Club Q in Quatrebras, Alcatraz in Sneek, De Swetser in Heerenveen, Feu in Drachten, Noa in Leeuwarden en Dockside in Lemmer.

Ouders krijgen een rondleiding, voorlichting en kunnen in gesprek gaan met elkaar over veilig uitgaan. ‘Wij hebben hier een duidelijke visie over en willen alle betrokkenen graag informeren, zo zegt Baukje de Vries, voorzitter Regio Fryslan van Koninklijke Horeca Nederland.

De horecabedrijven gaan zaterdagavond 8 oktober al om 19 uur open. De voorlichtingsavond duurt tot 22.00 uur. Naast KHN zijn ook instanties als de GGD en de politie bij de voorlichtingsavond betrokken.

Reageer op dit artikel