nieuws

Afblazen 538-feest kan averechts werken

Café

Ton Poppes waarschuwt dat het niet-doorgaan van het Radio 538 Koninginnedagfeest in Amsterdam een tegenovergesteld effect kan hebben. Volgens de voorzitter van de KHN-afdeling Amsterdam is het ‘een wetmatigheid dat rottigheid ontstaat als verwachtingen niet worden waargemaakt’.

Afblazen 538-feest kan averechts werken

Dat meldt het Parool. De voorzitter van de Amsterdamse afdeling van Koninklijke Horeca Nederland is van mening dat veel activiteiten in de hoofdstad niet doorgaan op Koninginnedag.

‘Als jonge mensen naar de stad komen en zich gaan vervelen, heb je een ander probleem’, aldus Poppes in het artikel. Hij noemt het een wetmatigheid dat rottigheid ontstaat als ‘verwachtingen niet worden waargemaakt’. ‘En dan heb je maar een klein groepje nodig.’

Poppes krijgt steun vanuit de politiek. Op de website van AT5 laten VVD en D66 weten ‘teleurgesteld’ te zijn over de afgelasting van het feest. Ook zij spreken hun bezorgheid uit over het ontstaan van problemen als jongeren toch naar de stad komen en zijn voornemens vragen te stellen in de raad.

Het evenement van Radio 538 gaat niet door, omdat de gemeente het aantal bezoekers op het RAI plein vanwege de veiligheid wil beperken tot 60.000. De omroep is van mening dat het feest voor iedereen toegankelijk moet zijn.

Het doorgaan van het feest van SLAM!FM op het Rembrandtplein in Amsterdam is inmiddels (ook) onzeker. De omroep, een dochterbedrijf van Radio 538, is daarover in gesprek met de gemeente.

Reageer op dit artikel