nieuws

Afgebrand café dankzij collega’s weer open

Café

Het afgebrande schaatscafé It Houtsje in Heerenveen is met behulp van enkele collega’s heropend. Niet omdat het pand nu zo snel is hersteld, nee. Het café is tijdelijk omgedoopt tot openlucht café en alleen geopend bij goed weer.

Afgebrand café dankzij collega’s weer open

De barkrukken, stroom, ijsblokjes en parasols kreeg eigenaar Thom Mulder te leen van zijn collega-horecaondernemers in de stad. Een bar timmerde hij zelf van wat planken. Hij zette er een fust bier onder en kocht een radio van 25 euro.

‘Het is maar een tijdelijke oplossing,’ zegt Thom Mulder tegen Flitsnieuws uit Heerenveen. De dakloze stamgasten zijn er in ieder geval blij mee. ‘Een mooi voorbeeld van hoe de horeca hier klaar staat voor elkaar,’ vindt stamgast Dick Siersema duidelijk in zijn nopjes. ‘Dit kan alleen in Heerenveen. Iedereen leeft met Thom Mulder mee.’

De kroegbaas zelf had ook duidelijk plezier in deze tijdelijke oplossing. ‘Ik garandeer alleen niet dat dit café elke dag open is. Maar wie weet, als het volgende week weer mooi weer is. Tot die tijd is het in ieder geval het enige café waar gewoon gerookt mag worden!.

Deze week worden de restten van het afgebrande café opgeruimd.

Reageer op dit artikel