nieuws

Afperser horeca De Pijp komt vrij

Café

Cafés in de Amsterdamse wijk De Pijp zetten zich schrap. Binnenkort komt na twee jaar gevangenisstraf een man vrij, die in het verleden met veel geweld geprobeerd heeft diverse cafés af te persen.

Afperser horeca De Pijp komt vrij

Volgens Het Parool siddert de horeca in De Pijp over de vrijlating van de afperser. Deze maand komt de man vrij en hij zou vanuit zijn cel alweer dreigende brieven hebben verstuurd, dit maal naar hulpverleners.

Buurtregisseur en wijkagent Marcel Zethoven roept in de Amsterdamse krant horecaondernemers op om direct aangifte te doen wanner de man weer dreigt. Volgens Zethoven praten de GGD en de reclassering momenteel met de man om herhaling te voorkomen.

De 31-jarige man werd twee jaar geleden veroordeeld tot vier jaar cel. Het gerechtshof haalde daar in hoger beroep een jaar van af. Omdat hij tweederde van zijn straf heeft uitgezeten, komt hij binnenkort vrij.

Reageer op dit artikel