nieuws

Afrekening in Amsterdams café onopgelost

Café

Politie en justitie zijn voorlopig gestopt met het onderzoek naar de liquidatie van een 33-jarige man vorig jaar augustus in het Amsterdamse café Jong Zuid. Reden is dat zij geen zicht hebben op een oplossing van de zaak.

Afrekening in Amsterdams café onopgelost

Pas als zich nieuwe informatie aandient, gaat het onderzoeksteam weer verder. Een woordvoerder van justitie bevestigde zaterdag een bericht hierover in Het Parool.

In de nacht van 11 op 12 augustus stapte een onbekende man café Jong Zuid in de wijk De Pijp binnen met een vuurwapen in zijn hand. Hij vuurde van zeer dichtbij één kogel in het hoofd van het slachtoffer en nam daarna de benen.

Hoewel het op dat moment zeer druk was in het café, hielpen de verklaringen van getuigen de politie niet verder. Ook het dna op de kogelhuls bood geen soelaas. Een van de mogelijke redenen voor de liquidatie was een conflict in de wapenhandel. In de telefoon van het slachtoffer stond namelijk een lijst met wapens en de bijbehorende prijzen.

Reageer op dit artikel