nieuws

Afterparty Dance Parade geschrapt

Café

De elfde editie van de FFWD Dance Parade in Rotterdam zal dit jaar niet worden beëindigd met een afsluitfeest op Katendrecht. De organisatie heeft besloten om de route van de houseparade in het centrum te houden en daar ook de afterparty te houden, zo liet organisator Henk Witteveen donderdag weten.

Afterparty Dance Parade geschrapt

‘We willen meer aandacht voor de parade en minder voor het eindfeest. Ook betrekken we zo de clubs in de stad meer bij het evenement.’ De stoet van veertig praalwagens met dj’s en dansers trekt jaarlijks honderdenduizenden bezoekers.

Muziekwagens
In de voorgaande edities trokken de wagens vanaf het centrum van de stad over de Erasmusbrug richting Katendrecht op de zuidoever van de Maas. De Erasmusbrug zullen de muziekwagens dit jaar op 11 augustus links laten liggen.

De organisatie past daarnaast de tijdstippen van het dansfestijn aan. De stoet begint niet meer om 12.00 uur, maar pas om 15.00 uur en zal waarschijnlijk om 19.00 uur eindigen op de Boompjes. De voorlopige route door de stad duurt dan een langer.

Nachtleven
‘De nieuwe tijden sluiten beter aan op het nachtleven en de afterparty’s in de clubs. De stap om vanuit de Boompjes naar een van de clubs in de binnenstad te gaan is zo een stuk kleiner dan vanaf Zuid’, aldus Witteveen.

Langs de route komen ook meer podia. ‘Vorig jaar hadden we al meer activiteiten langs de route zodat de mensen alvast een beetje zijn warm gedraaid voordat de wagens voorbij komen. Het aantal podia met dj’s gaan we uitbreiden.’

Juiste vergunningen
De organisatie is nog wel met de gemeente in onderhandeling over de definitieve route, maar ziet het verkrijgen van de juiste vergunningen met vertrouwen tegemoet.

Inmiddels zijn bij de organisatie al ruim honderd aanvragen binnen om op een van de veertig dancewagens te mogen draaien.

Reageer op dit artikel