nieuws

Alken-Maes verhoogt bierprijzen niet

Café

Brouwerij Alken-Maes komt horecaondernemers in België tegemoet door de bierprijzen niet te verhogen. De brouwerij wil zo goodwill kweken bij caféhouders, die het door aanhoudende prijsverhogingen even helemaal hebben gehad met grote brouwers.

Alken-Maes verhoogt bierprijzen niet

Er is in België de laatste weken flinke opschudding ontstaan door prijsverhogingen van InBev, veruit de grootste bierbrouwer van België. Veel kroegbazen hebben openlijk geklaagd over de handelwijze van InBev.

Alken-Maes heeft nu aangekondigd de bierprijzen voor de horeca niet te verhogen. Wel worden de prijzen voor consumenten met 2,5 tot 3 procent opgeschroefd. De brouwerij haalt 80 procent van de omzet uit de horeca.

Alken-Maes maakte verder bekend dat het flink gaat investeren in de productiecapaciteit van fruitbier. Brouwerij Mort Subite, onderdeel van de Alken-Maes-groep, steekt 375.000 euro in het bedrijf om de capaciteit van fruitbier te verhogen met 12.000 hectoliter naar 82.000 hectoliter.

Reageer op dit artikel