nieuws

Alkmaarse horeca op scherp

Café

Alle verloven zijn ingetrokken, iedereen moet aan het werk. De Alkmaarse horeca is klaar voor het aanstaande kampioensfeest van AZ en de cafébazen hopen dan ook dat het dit weekend gaat gebeuren, aldus secretaris Bob Heusy van Horeca Alkmaar vrijdag.

Alkmaarse horeca op scherp

De regels zijn duidelijk, het personeel staat paraat en iedereen weet dat het alle hens aan dek is, zegt Heusy. Volgens hem zijn de ondernemers op verzoek van de gemeente nog druk bezig met het organiseren van muziek op diverse pleinen in de stad op zondagavond.

De horeca-activiteiten op het evenemententerrein rond het Noordhollands Kanaal, waar AZ bij een landskampioenschap zondagavond rond zeven uur wordt gehuldigd, zijn door de gemeente uitbesteed aan een externe organisatie. ‘Als we dat ook nog zouden moeten exploiteren, kwamen we personeel tekort’, aldus Heusy.

Het feest rond het Noordhollands Kanaal begint zondag om vier uur en duurt tot half tien. Daarna kan op afterpartys nog verder gefeest worden in de binnenstad. De kroegen hanteren zowel zaterdag als zondag hun gewone sluitingstijden.

Reageer op dit artikel