nieuws

‘Alleen bezit van alcohol 16-minners strafbaar

Café

De Tweede Kamer is tegen het plan om het gebruik van alcohol onder de 16 jaar strafbaar te stellen. Het kabinet had geopperd dat tieners een boete moeten krijgen als ze in het openbaar alcohol drinken. Het bezit van alcohol wordt zeer waarschijnlijk wél strafbaar.

‘Alleen bezit van alcohol 16-minners strafbaar

Vorige week stemde de ministerraad in met de plannen om het gebruik van alcohol door 16-minners strafbaar te stellen. De Tweede Kamer is het er echter niet mee eens en pleit ervoor alleen het bezitten van alcohol te beboeten. Nu zijn alleen nog de cafés, discotheken en restaurants strafbaar die alcohol schenken aan jongeren.

Een deel van de oppositie en gedoogpartner PVV keren zich tegen het plan van de VVD-minister, maar de regeringspartijen VVD en CDA en oppositiepartij PvdA zijn voor. Die zijn het er mee eens dat bezit strafbaar wordt gesteld

De Kamer vindt dat ouders beter op hun kinderen moeten letten. Ook moeten de winkels en horecabedrijven die alcohol aan jongeren verkopen, harder worden aangepakt.

Binnenkort praat de Tweede Kamer over het voorstel. Dan wordt ook verder gesproken over de details.

Reageer op dit artikel