nieuws

Alliantie Rookvrij Nederland opgericht

Café

Diverse bedrijven en maatschappelijke organisaties, waaronder KWF Kankerbestrijding, Astma Fonds en Hartstichting hebben de Alliantie Rookvrij Nederland (ARN) opgericht. Doel van ARN is om Nederland rookvrij te maken.

Alliantie Rookvrij Nederland opgericht

ARN is afgelopen week in Driebergen opgericht. Voornaamste doelen van het netwerk zijn volgens Trouw.nl een effectiever ontmoedigingsbeleid, het blootleggen van praktijken van de tabaksindustrie, hogere accijnzen op tabak laten heffen, een betere bescherming van jongeren tegen tabaksmarketing en meer rookvrije plekken.

Een van de initiatiefnemers van ARN, directeur Michael Rutgers van het Astma Fonds, stelt dat het een netwerk is en geen actiegroep. Ook laat hij weten dat de oprichting van de netwerkclub niet direct het gevolg is van het beleid van minister Schippers van VWA.

In het conceptbeleidsplan voor de alliantie wordt wel kritiek geuit op het huidige kabinetsbeleid. Volgens dit beleidsplan ontbreekt momenteel een samenhangend nationaal regeringsbeleid voor de aanpak van roken in Nederland.

Reageer op dit artikel