nieuws

Ameland krijgt ‘kleintje Oerol

Café

Ameland krijgt dit jaar een driedaags festival rond kunst en technologie. Het wordt in de tweede week van september onder de titel Island Festival gehouden. Het festival gaat drie dagen duren en is een initiatief van de Academie voor Popcultuur van de Hanzehogeschool Groningen.

Ameland krijgt ‘kleintje Oerol

De organisatie hoopt dat het Island Festival een jaarlijks terugkerende traditie gaat worden met Oerol-achtige allure, dat schrijft het Dagblad van het Noorden.

Voor het festival werkt de Academie voor Popcultuur samen met de gemeente Ameland, de Stenden Hogeschool en de Noordelijke Hogeschool Leeuwarden. Er worden ervaren kunstenaars uit binnen- en buitenland verwacht en daarnaast worden er deelnemers uitgenodigd van kunstopleidingen en technische universiteiten en hogescholen in Estland, Finland, Noorwegen en Duitsland.

De basis van het festival wordt gevormd door workshops rond kunst en technologie. Daarnaast zijn er inloopwerkplaatsen, installaties, performances en muziek. Het hele eiland doet mee, in alle dorpen en op allerlei plekken is tijdens het festival iets te zien of te doen.

Reageer op dit artikel