nieuws

Amsterdam blijft duurste terrasstad

Café

Voor het vijfde jaar op rij is Amsterdam de stad met de duurste terrassen. Voor een rondje drank (twee fluitjes, twee rosé en twee fris) is de bezoeker hier 15,50 euro kwijt. Dat is een stijging van 2,4 procent ten opzichte van vorig jaar.

Amsterdam blijft duurste terrasstad

Dit meldt horeca-adviesbureau Van Spronsen & Spronsen uit Leiderdorp. Het bureau onderzoekt sinds 2004 de drankprijzen op de meest toeristische plekken van de 21 grootste steden.

De hoofdstad wordt op de voet gevolgd door Rotterdam en Den Haag waar een rondje 15 euro kost. In Rotterdam steeg de prijs voor een rondje met 3,4 procent, in Den Haag met 6 procent. Het goedkoopst is Breda met gemiddeld 12,88 euro voor een rondje.

Een biertje is dit jaar gemiddeld 6 procent in prijs gestegen. Dit komt door duurdere grondstoffen en verpakkingsmaterialen, zegt het adviesbureau. In Amsterdam kost een fluitje het meest, namelijk 2,35 euro. In Utrecht en Almere is de bierdrinker het goedkoopst uit met 1,93 euro voor een fluitje.

Roséliefhebbers zijn het voordeligst uit in Zoetermeer; een glas rosé kost daar gemiddeld 2,50 euro. Het duurste glas rosé drinkt men dit jaar in Den Haag met een gemiddelde prijs van 3,25 euro. Gemiddeld steeg de prijs van een glas rosé met 4 procent.

De prijzen voor een glas fris lopen sterk uiteen. Zo kost een frisje in Amsterdam gemiddeld 2,25 euro, waar dit in Zwolle 1,84 euro is. Gemiddeld kost een glas fris 1,89 euro, een stijging van 3 procent ten opzichte van 2007.

Reageer op dit artikel