nieuws

Amsterdam moet weer terras missen

Café

Brasserie Joffers in Amsterdam Zuid moet haar terras op last van de gemeente per direct sluiten. Verwarming, parasols en schuttingen moet verdwijnen. Het restaurant heeft al 12 jaar lang een winterterras maar de gemeente gaat nu bestaande regels handhaven.

Amsterdam moet weer terras missen

Eigenaren Hans van der Zalm en Marja Koppen begrijpen er zelf niets van. ‘We begrijpen niets van de plotselinge strenge houding van het stadsdeel. We hebben al 17 jaar een terras en al 12 jaar een winterterras.’

Terrasregels handhaven

Een medewerker van stadsdeel Oud-Zuid reageert in de Telegraaf. ‘De regels dat het terras niet mag, zijn er al jaren. Maar nu handhaven we.’

De eigenaren vrezen forse omzetderving zonder een beschut terras. ‘Zonder terras is Joffers, Joffers niet meer. Mensen lopen weg. We denken eenderde van de omzet te verliezen. En we zullen mensen moeten ontslaan.’

Geen overlast

Het terras wordt dus niet gesloten omdat de buurt klaagt over overlast. De eigenaren zijn een handtekeningenactie begonnen om hun terras open te houden zoals het is. Met verwarming en beschutting.

Reageer op dit artikel