nieuws

Amsterdam soepeler met terrasverwarming

Café

Het terrasseizoen begint goed voor Amsterdamse horecaondernemers. De stad wil terrasverwarming aan de gevel het hele jaar door toestaan. Verwarming onder parasols mag alleen op de uitgaanspleinen.

Amsterdam soepeler met terrasverwarming

Dit voorstel heeft het college van burgemeester en wethouders de gemeenteraad voorgelegd.

Het stadsbestuur komt met dit besluit na een zoveelste proef met verwarmde terrassen in de hoofdstad. Ook een uitspraak van de Raad van State van december vorig jaar nam het stadsbestuur mee. Terrasverwarming mag namelijk niet worden verboden op grond van milieuregels, oordeelde de raad toen. De gemeente wil afspraken met de horeca maken over terrasverwarming die het milieu minimaal belast.

Vooral sinds 2008 toen het rookverbod in cafés van kracht werd, wilden uitbaters hun rokende klanten graag tegemoet komen door ze buiten een verwarmde rookplek te bieden. Politici in onder meer Amsterdam, Rotterdam en Utrecht waren daartegen, omdat dat slecht zou zijn voor het milieu.

Reageer op dit artikel