nieuws

Amsterdams terras verlost van strenge controles

Café

De terrassen in Amsterdam moeten komend terrasseizoen de strenge controles missen. Vanwege bezuinigingen wordt er in de hoofdstad gekort op het toezicht op de terrassen.

Amsterdams terras verlost van strenge controles

Amsterdam schrijft dit in haar concept-terrassenbeleid voor dit jaar. ‘Er is voor gekozen om op het gehele budget voor toezicht op terrassen te bezuinigen. De grote inzet van de afgelopen jaren heeft namelijk maar heel weinig rendement gehad’, aldus het rapport.

Met deze aankondiging zullen de horecaondernemers opgelucht adem halen, want de afgelopen jaren werd er al een proces-verbaal opgemaakt als een terrasstoel een halve meter buiten de officiële terrasafzetting stond.

Omwonden zullen daarentegen hoogstwaarschijnlijk wel met meer overlast te maken krijgen en de gemeente verwacht dan ook een toename van het aantal bewonersklachten. Toch zal voortaan slechts worden opgetreden ‘bij excessieve overtredingen en indien terrassen gevaar en/of ernstige hinder veroorzaken’.

Overleg horeca en bewoners

947 Horecagelegenheden in de binnenstad van Amsterdam hebben een terras. Omdat er ook ruim 80.000 mensen in de binnenstad wonen, ontstaan er nog wel eens fricties tussen ondernemers en bewoners.

Met name in de Jordaan leidt dat regelmatig tot heftige discussies. Om dat probleem zoveel mogelijk te ondervangen is het stadsdeel Centrum in samenwerking met bewoners en horecaondernemers een integraal horecaoverleg gestart.

Reageer op dit artikel