nieuws

Amsterdamse Minibar failliet

Café

De Minibar in Amsterdam is failliet. Het café met louter ijskastjes was twee jaar open en verkeerde sinds eind augustus in surséance van betaling. De curator kijkt naar een doorstart.

Amsterdamse Minibar failliet

Dat meldt Het Parool. De Minibar huisvest aan de Prinsengracht, waar eerder café De Tap zat. Het viel op omdat het geen barman had maar ijskastjes. Gasten moesten inchecken bij een conciërge en hun identiteitsbewijs afgeven voor de sleutel van een ijskast met drank.

In het artikel melden de eigenaren dat het faillissement is te wijden aan het lastige concept in een moeilijke tijd en de hoge kosten van het ontwerp en de inrichting. Ze denken dat Amsterdam te klein is voor een dergelijk concept en dat het in bijvoorbeeld Londen wel kans van slagen zou hebben.

Bij de Minibar werkten vier mensen, er wordt gekeken naar de mogelijkheden voor een doorstart.

Reageer op dit artikel