nieuws

‘Ander eet- en drinkgedrag tijdens WK

Café

15 Procent van de Nederlanders drinkt tijdens het WK meer dan anders en 18 procent kiest op wedstrijddagen van het Nederlands Elftal voor kant-en-klaarmaaltijden. Dat blijkt uit onderzoek van ING.

‘Ander eet- en drinkgedrag tijdens WK

De gegevens zijn afkomstig uit de eerste publicatie van ING WK-nomie, een onderzoek van ING naar de impact van het WK-voetbal. Het WK begint op 11 juni in Zuid-Afrika en duurt exact een maand.

Volgens hoofdeconoom Charles Kalshoven van ING Economisch Bureau verandert het eet- en drinkgedrag van Nederlanders gedurende het voetbaltoernooi. ‘Veel voetbalfans (18 procent) kiezen op wedstrijddagen voor kant-en-klaarmaaltijden en rond de wedstrijden stijgt de alcoholconsumptie: 15 procent van de Nederlanders drinkt tijdens het WK meer dan anders’, aldus Kalshoven.

Kalshoven vervolgt: ‘Een deel van de supporters gaat minder of zelfs niet met vakantie en besteedt zijn euro’s daardoor in Nederland in plaats van in het buitenland’.

Oranje speelt haar drie poulewedstrijden op maandag 14 juni (13.30 uur), zondag 19 juni (13.30 uur) en donderdag 24 juni (20.30 uur). Veel horecagelegenheden spelen in op de voetbalgekte die in ons land losbreekt rond grote internationale toernooien.

Reageer op dit artikel