nieuws

Andere opzet Haagse Koninginnenach

Café

De Haagse KoninginneNach op 29 april wordt voortgezet onder de naam Life I live festival. Met een andere naam en een nieuwe organisator krijgt het feest een ander karakter. Dat heeft de gemeente Den Haag bekendgemaakt.

Andere opzet Haagse Koninginnenach

Vorig jaar bleef de organisatie van de feestnacht zitten met een verlies van 25.000 euro.

Het nieuwe festival, georganiseerd door evenementenbureau Prooost, is kleinschaliger van opzet dan de Koninginnenach en het aanbod is diverser. Verspreid over de binnenstad komen zeven podia met ieder een eigen muziekgenre en sfeer. De bedoeling is dat de sfeer op de podia wordt doorgetrokken in de omringende horeca.

De naam van het festival verwijst naar het nummer The life I live van Q65, de Haagse band uit de zestiger jaren, en is een knipoog naar de eigenzinnigheid van muzikanten en van kunstenaars in het bijzonder.

Het college van burgemeester en wethouders vond dat er bij de organisatie van de KoninginneNach de afgelopen jaren te veel problemen waren met de financiën, openbare orde en veiligheid en besloot daarom tot een andere opzet.

Reageer op dit artikel