nieuws

Angst voor ‘muntzoen’ in uitgaansgebied

Café

Steeds meer jonge vrouwelijke bezoekers van uitgaansgelegenheden in Friesland zoenen met jongens in ruil voor een drankje. Een campagne moet de jeugd waarschuwen voor de gevolgen van het zogeheten ‘muntzoenen’.

Angst voor ‘muntzoen’ in uitgaansgebied

Dat meldt De Telegraaf. Jongerenwerkers vrezen dat muntzoenen in extreme gevallen uit de hand kan lopen. Ze vrezen voor normvervaging. De jonge vrouwelijke bezoekers zelf zien het vaak als een spelletje.

Het Centrum voor Maatschappelijke Ontwikkelingen Partoer gaat een stap verder. Deze organisatie denkt dat muntzoenen snel kan leiden tot betaalde seks. Samen met de GGZ en de Vrouwenopvang Friesland gaan ze de boel in de uitgaansgelegenheden beter in de gaten houden. Een campagne moet de jeugd wijzen op de gevaren van een onschuldig lijkende muntzoen.

Reageer op dit artikel