nieuws

Anheuser-Busch boekt lagere winst

Café

Het Amerikaanse bierbrouwconcern Anheuser-Busch, mogelijke fusiepartner van InBev, heeft in het derde kwartaal een nettowinst geboekt van 666,1 miljoen dollar. Een jaar eerder hield het bedrijf onder de streep 706,9 miljoen dollar over.

Anheuser-Busch boekt lagere winst

Dat maakte het bedrijf donderdag bekend. De fabrikant van onder meer Budweiser zag zijn omzet wel stijgen, met 6,5 procent tot 4,92 miljard dollar. De cijfers zijn in lijn met de gemiddelde verwachtingen van door persbureau Reuters gepolste analisten.

Anheuser-Busch is doelwit van een overnamebod van het Braziliaans-Belgische InBev, dat 52 miljard dollar voor het bedrijf over heeft. InBev liet donderdag weten dat het nog steeds verwacht de overname voor het einde van het jaar af te ronden.

Vorige maand stelde het concern in verband met de turbulentie op de beurzen een aandelenemissie van bijna 10 miljard dollar uit. Die had InBev moeten helpen de acquisitie te bekostigen.

Reageer op dit artikel