nieuws

Anheuser-Busch Inbev schrapt banen

Café

Bierbrouwer Anheuser-Busch Inbev gaat ongeveer 1400 banen schrappen bij zijn Amerikaanse divisie. Dat komt neer op 6 procent van het personeelsbestand in de Verenigde Staten.

Anheuser-Busch Inbev schrapt banen

Dat heeft het concern maandag bekendgemaakt. De meeste banen zullen tegen het einde van het jaar al verdwijnen, de rest volgend jaar. ‘Om het concern sterk en concurrerend te houden is dit een noodzakelijke, maar moeilijke stap’, aldus topman David Peacock.

De ingreep hangt samen met de overname van het Amerikaanse Anheuser-Busch door de Belgisch-Braziliaanse brouwer InBev, die vorige maand werd afgerond. Hierdoor ontstond de grootste brouwer ter wereld. Met de overname was een bedrag gemoeid van 52 miljard dollar (36 miljard euro).

Reageer op dit artikel