nieuws

Anti-rookproef Drie Gezusters mislukt

Café

De anti-rookproef in het populaire Groningse café De Drie Gezusters van Sjoerd Kooista is mislukt. Sinds kort staan er weer sigarettenautomaten in De Drie Gezusters en Hotel De Doelen aan de zuidzijde van de Grote Markt in het centrum.

Anti-rookproef Drie Gezusters mislukt

Dat meldt het Dagblad van het Noorden. Het bekende horecabedrijf kondigde in maart aan een test te doen met rookvrije ruimtes. Wanneer de test succes zou zijn, zou het bedrijf overgaan tot een algeheel rookverbod. Deze ingreep leidde toen tot enige hoon van de leverancier van de sigarettenautomaten, zo meldt de website van de regionale krant.

Automatenbedrijf Mertens was in een betalingsconflict geraakt met Kooistra en haalde op eigen initiatief de negen automaten terug. Mertens voorspelde toen al dat er gewoon automaten van een andere leverancier zouden terugkeren, zodat er van een ontmoedigingsbeleid om te stoppen met roken geen sprake was.

Reageer op dit artikel