nieuws

Apeldoorn: notoire raddraaiers aanpakken

Café

Horecabedrijven op en rond het drukke uitgaansgebied Caterplein in Apeldoorn gaan notoire raddraaiers collectief aanpakken. Wanneer iemand uit een horecazaak wordt gezet, betekent dit automatisch dat de toegang tot andere zaken wordt ontzegd.

Apeldoorn: notoire raddraaiers aanpakken

Dat meldt de afdeling Apeldoorn & Omstreken van Koninklijk Horeca Nederland (KHN). Een collectieve ontzegging duurt minimaal een half jaar en geldt voor alle horecagelegenheden in het uitgaansgebied. Niet alleen disco’s en cafés doen mee, ook restaurants zijn gevraagd deel te nemen.

Naw-gegevens op website
Personen die de toegang tot de horeca zijn ontzegd, krijgen daarover van de politie een aangetekende brief thuis, ondertekend door de horecaondernemer. De naw-gegevens van de personen die zo’n brief ontvangen, worden bekendgemaakt op een website waar alleen ondernemers en portiers toegang tot hebben.

Gebiedsontzegging
De geweigerde raddraaiers kunnen zich met de huidige regelgeving nog wel in het uitgaansgebied op straat ophouden. De gemeente Apeldoorn onderzoekt nu de mogelijkheid om een gebiedsontzegging in te voeren, zodat de amokmakers volledig van het Caterplein worden geweerd.

Zie ook:
‘Horecaplein gaat weer bruisen’

Reageer op dit artikel