nieuws

Apeldoorn sluit drie cafés met Bibob

Café

De gemeente Apeldoorn heeft de afgelopen tijd drie cafés voorgoed gesloten op basis van de wet Bibob, die crimineel geld uit onder meer de horeca moet houden.

Apeldoorn sluit drie cafés met Bibob

De Whiskey Club ligt met de gemeente overhoop vanwege de sluiting, meldt De Stentor. Het bedrijf had een tijdelijke vergunning, die niet verlengd is omdat de gemeente Bibob-verdenkingen tegen de eigenaars koesterde.

Die eigenaars beklaagden zich toen dat de gemeente alleen onbewezen verdenkingen had. De zaak is nog in behandeling.

Eerder sloot de gemeente Apeldoorn al café Good Fellas en een niet bij naam genoemd Turks café, beiden na een uitgebreide Bibob-procedure.

Sinds 2006 moesten circa tachtig vergunningaanvragers in Apeldoorn een standaard Bibob-formulier invullen. In acht gevallen werden de aanvragers gesommeerd om daarna een uitgebreide lijst in te vullen. ‘We vragen dat als wij niet het goede gevoel hebben dat alle zaken netjes zijn geregeld’, zegt gemeentewoordvoerder Herman Meijer.

Dat een dergelijk vervolgtraject wordt bewandeld wil nog niet automatisch zeggen dat het bewuste bedrijf criminele achtergronden heeft, zegt hij. Uit nadere bestudering zou kunnen blijken dat het bedrijf bonafide is.

Reageer op dit artikel