nieuws

Arnhemse cafébazen zwijgen over sluitingstijden

Café

De eigenaren van de Arnhemse cafés willen niet reageren op het nieuwe terrassenvoorstel van burgemeester Pauline Krikke. Zij lanceerde donderdag het idee om de openingstijden van de terrassen in de binnenstad met een uur te verruimen.

Arnhemse cafébazen zwijgen over sluitingstijden

De maatregel is een experiment en gaat over de weekenden. Cafés zouden dus op vrijdag- en zaterdagavond open mogen blijven tot één uur. Op dit moment geldt voor die terrassen een sluitingstijd van twaalf uur. Het gaat om de terrassen buiten het horecaconcentratiegebied.

Handtekeningenactie

De betrokken ondernemers willen eerst de behandeling van dit voorstel afwachten. Die vindt vandaag plaats in de gemeenteraad. De uitbaters startten begin vorige maand al een handtekeningenactie voor verruiming van de openingstijden. Ze haalden ruim tweeduizend handtekeningen op.

KHN houdt vast aan haar verzoek de eindtijden te wijzigen in één uur doordeweeks en twee uur in de weekeinden. Het voorstel van Krikke gaat dus iets minder ver. In dat voorstel moet een panel van vier horecaondernemers en vier binnenstadbewoners onder leiding van een onafhankelijke voorzitter het experiment volgen.

Verschillende openingstijden

Het centrum van Arnhem is verdeeld in ringen, waarvan het centrum ring één is. In die binnenste cirkels moeten de terrassen om twee uur ’s nachts naar binnen, maar de zaken zelf mogen tot drie uur open blijven.

Knokken

Martine van Beek is eigenaresse van Bar Absolute en bevindt zich met haar zaak in die eerste ring. Bij succes van de andere ringen hoopt zij ook haar terras langer te mogen laten staan, zei ze tegen Misset Horeca.nl ‘Op dit moment wordt er erg streng gecontroleerd. Om twee uur ’s nachts moet alles echt naar binnen. Als de andere ringen succes krijgen, gaan wij natuurlijk ook knokken om onze terrassen langer te kunnen laten staan.’

Reageer op dit artikel