nieuws

Artiestenmanager Jan Vis overleden

Café

Artiestenmanager Jan Vis is donderdagochtend overleden in een ziekenhuis in Eindhoven. De 69-jarige oprichter van Muziek- en Showbureau Jan Vis stierf aan nierfalen, zo liet zijn zoon donderdag weten. Vis verzorgde veel optredens van artiesten voor cafés.

Artiestenmanager Jan Vis overleden

Bij Vis werd twee jaar geleden longkanker geconstateerd. Hoewel die ziekte intussen onder controle was, was zijn lichaam dusdanig verzwakt dat zijn nieren een recente darminfectie niet meer aankonden.

De manager haalde in 1966 de Rolling Stones naar Nederland voor een concert in de Brabanthallen in Den Bosch. Ook zorgde hij ervoor dat de Scorpions, Roy Orbison en The Kinks concerten in Nederland gaven. Hij was de ontdekker van Albert West en The Shuffles en stond aan de wieg van de carrières van Corry & de Rekels, André Hazes, Mai Tai, Charly Lownoise & Mental Theo en Do.

Het familiebedrijf, opgericht in 1963, is nu in handen van de kinderen van de oprichter. Vis hield nog wel een oogje in het zeil. Hij stierf in het bijzijn van zijn echtgenote, en medeoprichter van het bedrijf, Mieke.

Reageer op dit artikel